Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Αυτοπεποίθηση

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση και οι ανασφάλειες σίγουρα δεν βοηθούν να ζήσετε τη ζωή σας όπως την ονειρευόσασταν.
Στην πραγματικότητα, το αίσθημα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις και να δώσετε λύσεις σε πρακτικά προβλήματα στη δουλειά, στις καθημερινές επαφές, αλλά και στην προσωπική σας ζωή.
Γνωρίστε τον εαυτό σας
Ακούστε τις σκέψεις σας, καταγράψτε τις, αναλύστε το τι σας ωθεί στο να έχετε αρνητική άποψη για κάποιες πτυχές της προσωπικότητάς σας.
Έπειτα δώστε έμφαση στα καλά σας στοιχεία, στους τομείς που είστε καλύτεροι. Σκεφτείτε τους περιορισμούς που υπάρχουν στη ζωή σας κι αν είναι πραγματικοί ή τους έχετε επινοήσει εσείς προκειμένου να μένετε πάντα ασφαλείς.
Όσο περισσότερες σκέψεις τέτοιου είδους κάνετε, τόσο περισσότερο θα γνωρίσετε τις διάφορες πτυχές σας. Κάντε θετικές σκέψεις
Διώξτε τις αρνητικές σκέψεις.
Αν πραγματοποιείτε αυτή τη διεργασία κάθε φορά που σκέφτεστε κάτι αρνητικό, στο τέλος θα καταφέρετε να διώξετε σε μεγάλο βαθμό τις αρνητικές σκέψεις.
Δράστε θετικά
Αντί να φορτώνετε τον εαυτό σας με σκέψεις ότι δεν μπορείτε να μιλήσετε γι' αυτό που σας ενοχλεί , κάντε το και χρησιμοποιήστε διάφορα όπλα ανάλογα με την περίσταση όπως π.χ. το χιούμορ ή τη διακριτικότητα, προκειμένου να «χρωματίσετε» θετικά την πράξη σας.
Ψάξτε για λύσεις, σκεφτείτε:
«Πώς μπορώ να το διευθετήσω αυτό;», αντί να μοιράζετε κατηγορίες και τιμωρίες και να ψάχνετε συνεχώς για το ποιος φταίει.
Πιστέψτε στη δύναμη που έχετε να προχωράτε και δεχθείτε ότι κάποια πράγματα δεν είναι «στο χέρι σας» να τα ελέγξετε, αλλά να τα ακολουθήσετε όπως έρχονται.
Αυτό τα κάνει και πιο ενδιαφέροντα.
Αλλάξτε συνήθειες
Θέστε μικρούς πραγματοποιήσιμους στόχους, όπως π.χ. να πάτε στο γυμναστήριο ή απλά για περπάτημα, να κοιμάστε λίγο νωρίτερα το βράδυ ή να τρώτε ένα μικρό πρωινό, που μέχρι τώρα δεν προλαβαίνατε.
Αν καταφέρετε να πετύχετε το στόχο σας, θα νιώσετε ικανοποίηση, θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή σας και θα μπορέσετε να προχωρήσετε σε νέους, μεγαλύτερους στόχους.
Περιποιηθείτε τον εαυτό σας
Η έλλειψη καθαριότητας, τα απεριποίητα μαλλιά ή το ατημέλητο ντύσιμο, χειροτερεύουν την εικόνα που έχετε για σας και αυτό αντανακλάται και στον περίγυρό σας.
Φροντίστε τον εαυτό σας και θα δείτε ότι το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου